KotkanPS Blog


Mikä on maahanmuuton hinta Kotkassa? by kotkanps
26 helmikuun, 2010, 6:11 pm
Filed under: Mielipide

Maanantaina 8.2 televisiossa esitetty MOT ohjelma paljasti karmealla tavalla sen, mitä tavallisen peruskansan keskuudessa jo pitkään olikin arvailtu. Humanitäärisin perustein maahan tulevat pakolaiset huijaavat lähes kaikessa ja kustannukset lankeavat veronmaksajille. Ohjelmaa on seurannut erittäin vilkas kansalaiskeskustelu eri foorumeilla.
Nyt kiinnostaisikin tietää, mikä on maahanmuuton hinta täällä Kotkassa? Kotkahan on jo viimeiset kymmenen vuotta ollut Suomen johtavia kaupunkeja humanitääristen maahanmuuttajien vastaanottamisessa ja tällä kyseenalaisella kärkisijalla on jopa ylpeiltykin. Kotkassa asuu reilusti yli 2000 maahanmuuttajaa ja turvapaikanhakijat mukaan luettuna lienee humanitäärisin perustein täällä majailevien määrä siitä jo noin neljännes.
Mitä tämä kaikki maksaa Kotkalle? On turha vastata, että kaikki viulut maksaa valtio, sillä valtiotahan olemme me kotkalaisetkin veronmaksajat. Kaiken lisäksi yli kolme vuotta täällä olleiden pakolaisten sosiaalimenoja ei valtio enää kustanna, vaan he ovat kokonaisuudessaan Kotkan kontolla.
Voisivatko maahanmuutosta vastaavat viranomaiset siis vastata, kuinka paljon Kotkassa asuu ennen vuotta 2007 tulleita pakolaisia ja paljonko heidän elättämiseensä menee rahaa? Erityisesti kiinnostaisi tietää näistä niin sanotuista harkinnanvaraisista toimeentulotuista. Kansan suussa kiertää huhuja, että jopa risteilyjä olisi kustannettu. Toivottavasti tämä ei pidä paikkaansa.
Kuinka hyvin nämä pakolaiset ovat työllistyneet muualle, kuin toisten pakolaisten auttamiseen esimerkiksi tulkeiksi? Työvoimapulallahan tätä maahanmuuttoa on jo 1990 luvulta asti perusteltu. Voisivatko Kotkassa maahanmuutosta vastaavat viranomaiset edelleenkin kertoa, pitääkö paikkansa, että maahanmuuttajien parissa työskenteleviä henkilöitä on töistä erottamisen uhalla painostettu olemaan hiljaa maahanmuuton todellisista kustannuksista?
Kotkan palvelurakenne natisee liitoksissaan. Palveluja heikennetään säästöjen nimissä kaikkialla. Kuitenkin maahanmuuttoon tuntuu olevan varaa. Aikooko Kotka jatkaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaasa vielä kuinka monta vuotta, kun kuitenkin näyttää siltä, että se ei aiheuta muuta kuin kustannuksia?
Perussuomalaiset ovat Kotkassa johdonmukaisesti vaatineet tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaamme jo usean vuoden ajan. Syyt ovat olleet MOT ohjelmassakin esiin tulleet epäkohdat. Toivottavasti vastaavat virkamiehet osoittavat ennakkoluuloni vääriksi ja kertovat että maahanmuuttajat todellakin ovat rikkaus meille kotkalaisille.

Jari Taipale
Perussuomalaiset.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: