KotkanPS Blog


Internetin sananvapautta ei saa kahlita by kotkanps
4 toukokuun, 2010, 12:28 am
Filed under: Mielipide

Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thors (rkp.) esittää rajoituksia internetin keskustelupalstoille. Erityisesti ministeri Thorsin hampaisiin on joutunut maanmainio Suomi24 palsta, jolle Thors haluaisi päätoimittajan rajoittamaan mielipiteenvapautta ja ilmaisuvoimaa. Vuosi sitten Kotkan kaupunki teki samansuuntaisen ratkaisun ja katkaisi väliaikaisesti yhteyden kaupungin koneilta Suomi24 palstalle.

Sananvapaus ei Suomessa, eikä koko maailmassa, ole koskaan toiminut näin hyvin, kuin nyt internetin aikana. Jokainen ihminen saa sanansa julkisuuteen ilman, että sitä kukaan poliittisin, tai muin perustein pääsee sensuroimaan. Internetin sananvapauden kahlitseminen kuuluu Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisten diktatuurien ohjelmistoon. Ei vapaaseen ja demokraattiseen Suomeen.

Minä olen saanut tappouhkauksia internetissä. Minusta on myös levitetty perättömiä juttuja ja sellaisia tosijuttujakin, joista itse mieluummin olisin hiljaa. Toisaalta, olen saanut tuhansia lukijoita kirjoituksilleni ja olen onnistunut herättämään keskustelua sellaisistakin aiheista, joista kaikki perinteiset mediat eivät yhtä suorin sanoin ole antaneet minun kirjoittaa.

Kotkalaisessa poliittisessa elämässä eräs vaietuksi haluttu irtisanomistapaus ja kaupungin epäselvät maakauppa-aikeet venäläisten kanssa saatiin kansan tietoisuuteen aivan eri tavoin, kun oli mahdollisuus ilman ennakkosensuuria kertoa totuus.

Väitetään, että internetin nimettömillä keskustelupalstoilla levitetään sellaisia huhuja, jotka eivät pidä paikkaansa. Tämä on aivan varmasti totta. Valheella on kuitenkin lyhyet jäljet ja sellainen savu jossa ei ole tulta alla, ei kauas kanna. Valhe on helppo todistaa valheeksi ja huhu perättömäksi. Tiedän sen hyvin, koska olen itse top 10 joukossa, Kotkan eniten netissä pilkattujen henkilöiden listalla. Tästä syystä Thorsin ja Kotkan kaupunginkin sensuuriyritykset arveluttavat minua. Jos kaikki on kunnossa ja keisarilla uudet vaatteet, niin mitä sitä vapaata kansalaiskeskustelua kahlitsemaan?

Juho S.A. Eerola

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas, Kotka


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: