KotkanPS Blog


Perussuomalaiset – lintu vai kala. by kotkanps
17 lokakuun, 2010, 7:29 pm
Filed under: Yleistä

 

Juho S.A. Eerola

 

Juho S.A. Eerola pitää erikoisena Kotkan vanhojen työväenpuolueiden suhtautumista perussuomalaisiin.

– Meidät toivotettiin tervetulleeksi valtuustoon vuonna 2009 oikeuskanteella, kun puolustimme kaupungin työntekijää. Nyt puolestaan Vasemmistoliitto on nostanut kanteen Facebook-keskustelun perusteella. Mielestäni vain nostaakseen itseään esille.

Miksi olet persu, Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja Juho S.A. Eerola?

-Kiinnostuin alun perin politiikasta, kun lueskelin nuorena Kari Suomalaisen pilapiirroskirjoja. Päätin, että lähden kolmekymmentä vuotta täytettyäni myös itse mukaan politiikkaan. Sitten vuoden 2006 presidentinvaalissa nain Timo Soinin esiintyvän ja puhuvan asioista tavalla joka kolahti minuun. Valinta oli selvä.

Mika Soinissa vetoaa kokoomusperheen kasvattiin, joka työskentelee, oman baariyrityksen ohessa, Kotkan maahanmuuttopalveluiden tulkkikeskuksessa?

-Työstäni johtuen maahanmuuttopoliittiset kysymykset ovat itselleni merkittävin asia. Olen tehnyt tätä työtä 90-luvun lopusta lähtien. Tuolloin kaikki puolueet, demarit etunenässä, hokivat, että suomalaisten on sopeuduttava maahanmuuttajiin, eikä päinvastoin. Lisäksi Vasemmistoliitto rummutti jo tuolloin, että kymmenen vuoden kuluttua tulee työvoimapula, minkä vuoksi Suomeen on otettava maahanmuuttajia.
-Demarit ovat nyt korjanneet linjaansa, sillä ei ole tullut työvoimapulaa. Lisäksi humanitaarisista syistä Suomeen otetuille ei ole tarjolla mahdollisuutta kunnolliseen kotoutumiseen resurssien pulan vuoksi. Yksi bussikuski silloin tällöin työllistyy, mutta loput vuosia sitten tänne tulleet istuvat edelleen tulkin kanssa sosiaalisosiaalitoimistossa edes kieltä osaamatta.

Et siis vastusta maahanmuuttoa rasistisista syistä?

-Jäsenistössä voi olla tällaisia henkilöitä, mutta itse olen sitä mieltä, että ensin koetettaisiin saada jo maahan tulleet kotoutettua, sitten vasta otettaisiin lisää. Aikaisemmin Kotkaan otettiin 50 pakolaista vuodessa, nyt määrä on 15.
-Tragikoomisin esimerkki ulkomaalaisten kohtelusta Kotkassa on tällainen näky: työpaikkani vieressä on uimahalli korjattavana, työmaalla miehet puhuvat puolaa ja eestiä, siinä heidän vierellään seisoo maahanmuuttopalveluiden toimipisteeseen meneviä humanitaarisia maahanmuuttajia, joille ei ole tarjolla työtä.
-Tänne otetaan kyllä pakolaisia, mutta työ annetaan ulkomailta käsin tulevalle halpatyövoimalle, koska kaupunki antaa urakat aina halvimmalle urakoitsijalle. Miksei oteta huomioon kokonaistaloudellista näkökulmaa? Suomalaiset duunarit olisivat maksaneet veronsa Suomeen. Minun puolestani työ olisi voitu antaa vaikkapa jo Suomessa oleville maahanmuuttajille, jos ammattitaitoa olisi löytynyt.

Mitä sitten pitäisi tehdä toisin maahanmuuttajien suhteen?

-Humanitaarinen pakolaisten vastaanottaminen pitäisi keskeyttää ja keskittyä nyt niihin, jotka ovat jo maassa. Varsinkin toisen polven maahanmuuttajiin pitäisi panostaa, etteivät he syrjäydy.
-Ulkomailla olevia pakolaisia voitaisiin auttaa tehokkaammin omassa maassaan, sillä rahalla, jolla heitä koetetaan auttaa täällä..
-Kotka ottaa humanitaarista maahanmuuttoa vastaan vain valtion korvausten takia. Resursseja kotoutukseen ei enää voida lisätä. Olemme esimerkiksi anoneet tulkkikeskukseen kolmatta työpaikkaa, joka voitaisiin rahoittaa laitoksen tuottamalla voitolla, mutta raha käytetään nyt muuhun kuin maahanmuuttajiin.

EU:n sijaan Hansaliitto

Onko persut oikeisto- vai vasemmistopuolue?

-Perussuomalaiset on kansallismielinen, poliittiseen keskustaan sijoittuva puolue. Kannatamme verotusta maksukyvyn mukaan, eli esimerkiksi pääomaveron progressiota, jotta se kukkakaupan omistajakin saisi tuotostaan jotain käteen. Perussuomalaiset painottavat kuitenkin myös ihmisten omaa vastuuta itsestään. Olen käyttänyt tällaista esimerkkiä, että oikeistossa tiedetään miten kakku leivotaan, mutta vasemmistossa miten se jaetaan, perussuomalaiset yhdistävät nämä käytännöt.

Mitä tarkoittaa ’kansallismielinen’?

-Sitä että jokainen kansa saa itse päättää omista asioistaan. Omasta mielestäni EU:n sijaan Suomelle riittäisi vapaakauppa-alueeksi vanhan ajan Hansaliitto Hollannilla vahvistettuna, eli Saksa, Pohjoismaat, ehkä myös Balttian maat. Sen sijaan Kreikat ja Espanjat pitäisi heittää pois, ettei me jouduta maksamaan niiden huonoa talouden pitoa. Demaritkin ovat suhtautuneet Kreikan lainoittamiseen kriittisesti.
-Perussuomalaiset vastustavat myös pakkoruotsia. Pakkoruotsi on seurausta siitä, ettei RKP:IIa ole hallitusneuvotteluissa muita vaatimuksia kuin kaksikielisyyden säilyttäminen. Siksi eri puolueiden johto on valmis tuohon vaatimukseen vaikka jäsenistössä varmasti enemmistö on sitä vastaan.
-Ruotsinkielisille pitää tarjota palvelut heidän omalla kielellään, muttei koko muuta väestöä tule pakottaa opiskelemaan ruotsia, eikä se voi olla edellytyksenä valtion virkoihin pääsylle. Pakkoruotsin poisto parantaisi varmasti myös muun väestön suhtautumista tuohon vähemmistöön.
-Nato on puolestaan suurin syyni olla kannattamatta Kokoomusta. Jos Suomi liittyy Natoon, niin minä palautan sotilaspassini valtiolle.
-Perussuomalaiset kannattavat päätöksenteon pitämistä mahdollisimman lähellä ihmisiä. Siksi emme myöskään katso kuntaliitoksia hyvällä. Kotka on sellainen petolintu, että se pyrkii syömään naapurinsa.

Vasemmisto hukannut pätkätyönuoret

Onko persuilla oikeasti tarjota Soinin populististen heittojen ohella vakavasti otettavaa poliittista linjaa?

-Kylla. Media tarttuu aina vain perussuomalaisten maahanmuuttajiin kohdistuviin kommentteihin. Esimerkiksi sosiaalisesti epätasa-arvoisen energiaveropaketin avaamista vaati ensimmäisenä perussuomalaiset. Meillä on valmisteilla myös ohjelma mm. Suomen teollisuuden olosuhteiden parantamiseksi.

Kuka äänestää persuja, miltä pohjalta puolue ponnistaa?

-Demareiden kannatus nousee suurista teollisuuslaitoksista, joissa on vahva ammattiyhdistysliikkeen vaikutus. Demareiden juuret ovat näkyvillä työväentaloissa. Nykyisin kuitenkin varsinkin nuorten keskuudessa pätkätyöt ovat vallallaan, eikä heidän järjestäytymisasteensa ole suuri. Nämä, oman kokemukseni mukaan enimmäkseen kolmenkymmenen kieppeillä olevat miehet, eivät koe perinteisten työväenpuolueiden ajavan heidän asiaansa.
-Me pidämme kokoukset kaupungintalon ohella baarissa. Voisi ehkä sanoa, että baarit ovat perussuomalaisten työväentalo. Täältä meidät löytää.

 

Eteenpäin-lehti, toimittanut Veli-Pekka Kelloniemi


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: